CLIENT :

LOCATION:

PROJECT SIZE :

TAGS :

SUNY Upstate Medical University

Syracuse, NY

17,500 square feet

Planning, Research


The project began with a facility assessment of the existing space, in a laboratory tower constructed in the 1970s.

Programmatically, the direction called for generic, open-lab space with the capability to respond to a spectrum of biomedical research needs, and to be capable of subdivision into three smaller units if required.

 

The building, which was constructed for a flexible research laboratory environment, lends itself to the needs of the program, and adapts easily to systems intervention. The architectural strategy involves creation of a support zone between the corridor and the main labs, in which controlled environments can be located for tissue culture, microscopy, data entry and analysis, offices and lounges.

 

For more information about this project contact Steve Hugo, AIA: sh@holt.com


Previous Project Next Project