CLIENT :

LOCATION:

PROJECT SIZE :

TAGS :


HOLT was retained to design a suite in the Cayuga Medical Center medical office building to accommodate office and treatment spaces for the Cayuga Hematology and Oncology Associates (CHOA).

The opportunity to move into a new space allowed CHOA to fulfill goals of creating a space that assured patient privacy, and provide adequate space to effectively and efficiently operate the busy and growing practice.

 

Two distinct entrances allow separate access, either into the reception area for appointments with the physicians, or direct entry to infusion services for prescheduled treatments. An outpatient lab separates the physician offices and the infusion suite, allowing easy access to the lab by staff on both sides. Large alcove bays are provided for each infusion station, maximizing patient privacy while maintaining visual and immediate access to staff. Operable sliding panels are also employed to enhance the control and sense of privacy within each bay. Integrated amenities, such as flat-screen televisions and satellite radio connection within easy reach for patients at each alcove, were designed to be unobtrusive when not in use. Each infusion alcove features large windows with sweeping views of the wooded landscape and Cayuga Lake.   

 

The project team approached the design from the patient perspective using evidence based principles (EBD) to guide the design decisions. Visual access to nature through large windows, and the creation of a calming, relaxing and comfortable space was achieved through careful attention to the selection of materials, color and design details. The open floor plan allows natural light to penetrate deep into the interior spaces and corridors and the bright and cheerful finishes provide a pleasant aesthetic.

 

For more information about this project contact Paul A. Levesque II, AIA, LEED AP: pal@holt.com


Previous Project Next Project